top of page

DISTANCERIDNING


"Jeg har altid været glad for at ride i naturen, og ville gerne have et mål med ridningen"
 

Jeg har haft heste og redet meget i naturen hele mit liv, men at turridningen skulle udvikle sig til distanceridning på internationalt plan over distancer, som for de fleste lyder helt uoverskuelige, skyldes mit store behov for personlige udfordringer, samt fascinationen af det tætte og unikke forhold man får til sine heste. Jeg finder stor glæde ved de oplevelser som distancesporten giver os som team, og det er især de helt lange distancer som driver min passion for sporten.
Det kræver et unikt samspil mellem hest, rytter og ikke mindst hjælper at gennemføre de helt lange distancer. De fleste ryttere vil nok påstå, at de har et godt samspil med deres hest og kender den rigtig godt, men distancerytterens forhold til hesten er helt ud over det sædvanlige. 
Jeg er i princippet ikke et konkurrencemenneske, og starter aldrig et stævne med det formål at vinde. Mit mål er at gennemføre ridtet under størst mulig hensyntagen til min hest, og konkurrencemomentet består for mig i om jeg er i stand til at læse min hests signaler hele vejen fra start til slut, og derved nå målstregen med en hest som fortsat er veltilpas. 


Sakset fra DRF: "Distanceridning er disciplinen, hvor man afprøver hestens og rytterens udholdenhed ved ridning over længere distancer. Det foregår i skiftende terræn, som ofte byder på store naturoplevelser. 

Alle ryttere kan starte distance - blot skal man som minimum fylde 10 år i det år, man ønsker at starte stævner. Enhver hest eller pony kan starte distance - så længe den er i god kondition og foderstand, samt er sund og rask. Der skelnes hverken mellem hest og pony eller børn og voksne - alle konkurrerer med alle! Hesten skal være korrekt vaccineret, og rytteren skal være medlem af en rideklub under Dansk Ride Forbund (DRF). 

Konkurrencen består af en eller flere afmærkede etaper. Ved slutningen af hver etape er der et obligatorisk stop, hvor hesten inden for en afgrænset tid skal fremvises i en dyrlægekontrol (vetgate) med en puls på max. 60. Efter en grundig undersøgelse afgør dyrlægen om hesten må fortsætte ridtet". 

bottom of page